INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Фандъкова занесе козунаци и яйца на възрастни хора за Великден

В навечерието на Великден кметът на София Йорданка Фандъкова занесе козунаци и боядисани яйца на възрастните хора в дом „Надежда“. Заедно с екипи на общинската дирекция „Аварийна помощ и превенция“, кметът Фандъкова се включи в раздаването на традиционните продукти за празника.

Възрастните хора от четирите общински социални домове в София, където са настанени 671 души, както и децата в 14 центъра за настаняване от семеен тип, получават козунаци и боядисани яйца. Продукти ще получат и 50 семейства от центъра за временно настаняване на бездомни лица в кв. „Красна поляна“.

„Погрижихме се хората в общинските домове за възрастни хора и децата в социалните услуги да могат да посрещнат светлия празник. Благодаря на колегите от екипа на зам.-кмета г-жа Атанасова, които дариха лични средства за осигуряване на част от продуктите“, подчерта Фандъкова.

Кметът Фандъкова благодари на хората, които останаха вкъщи, които са дисциплинирани и отговорни и спазват взетите мерки за ограничаване на физическата дистанция. Тя посочи, че със своята дисциплина и отговорност те допринасят за това, да не се затягат мерките в София, което зависи от нас.

За възрастните и трудноподвижни хора, са организирани възможности за доставяне на храна и лекарства, благодарение на екипите на аварийната дирекция, Социален патронаж и на доброволците.


Публикувано на 18.04.2020 г. 18:00 ч.

Източник: БНТ

Още по темата: