INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Facebook ще позволи създаването на платени групи

Facebook ще добави нови функции за групите в социалната си мрежа. Скоро те ще могат да станат платени и да изискват от потребителите абонамент, за да имат достъп до тях, съобщава Engadget.

Идеята е така администраторите на популярни групи да получават помощ и стимул да продължават да поддържат онлайн общностите, които са изградили. За целта ще има три отделни начина за монетизиране на групи.

Първият е чрез създаването на онлайн магазини. В тях администраторите на групите ще могат да продават стоки. Втората възможност е чрез дарения, а третата – чрез споменатите абонаменти.

Идеята на абонаментите е създаване на „платени подгрупи“, които са част от основната група. Потребителите ще плащат месечна такса, за да получават достъп до тези групи. Какво ще има в тези подгрупи ще се решава от администраторите. Те може да предложат допълнително съдържание или „ексклузивни“ дискусии по различни теми. Една от идеите на Facebook е функцията да се използва за достъп до обучения или „задълбочени дискусии“.

Компанията не очаква, че всички групи ще използват новите функции. Те не са задължителни и администраторите могат да ги добавят само при тяхно желание. Освен това функциите ще стават достъпни постепенно за всички групи.


Администраторите на групи ще получат и други нови функции. Те включват повече възможности за персонализиране на дизайна им с различни шрифтове и цветове, вътрешни чатове за администраторите и модераторите, както и възможност да „закачат“ съдържание, което да се показва приоритетно над останалите публикации. Тези опции също ще бъдат добавени постепенно.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 05.11.2021 г. 12:19 ч.

Източник: Vesti.bg

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x