INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Facebook отменя всички масови събития до юни 2021 г.

Марк Зукърбърг обяви, че компанията ще разреши на служителите си да работят от вкъщи през лятото.

Социалната мрежа Facebook отменя всички, организирани събития, състоящи се от 50 или повече души до юни 2021 г. Вместо това компанията ще бъде домакин на събирания с такъв размер като виртуални събития, обяви изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг, цитиран от CNBC.

„Повечето служители във Facebook имат щастието да могат да работят продуктивно от вкъщи, така че трябва да позволим на хората, които нямат тази гъвкавост, първо да имат достъп до общи публични ресурси“, пише Зукерберг в публикация във Facebook. „Надявам се това да помогне за ограничаване на разпространението на Covid-19, за да можем да запазим нашите общности в безопасност и да се върнем отново и да работим скоро.“

Служителите на Facebook ще трябва да работят от вкъщи поне до края на май, но компанията ще позволи на служителите, които по някаква причина смятат, че не могат да се върнат след това, да продължат да работят от дома си „поне през лятото“. Facebook също така ще разшири политиката си за никакви бизнес пътувания поне през юни тази година.

„Знаем, че повечето хора не могат да работят от вкъщи толкова лесно, колкото от офиса“, пише Зукерберг. „Знаем също, че когато в крайна сметка обществото започне да се отваря отново, ще трябва да се отваря бавно и поетапно, за да се увери, че хората, които се завръщат на работа, могат да го направят безопасно и да минимизираме възможността за бъдещи огнища“, пише още той.

Съобщенията на Зукърбърг са част от стъпките, които Facebook предприема, за да защити служителите си от пандемията от коронавирус.


Публикувано на 17.04.2020 г. 13:35 ч.

Източник: Economic

Още по темата: