INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Европейските сили на САЩ в повишена готовност

Европейското командване на САЩ повиши готовността си до най-високо ниво след възобновяване на боевете между подкрепяните от Русия сепаратисти и украински войници, пише „Политико“.

Пентагонът е в готовност, тъй като тази седмица Русия засилва дейността си в Източна Европа и Арктика, представяйки ново предизвикателство за администрацията на Байдън, казаха военни служители.

Възобновяването на боевете между подкрепяните от Русия сепаратисти и украински войници в района на Донецк в източна Украйна, отбелязва края на прекратяването на огъня от юни 2020 г. и руските сили започнаха да трупат военна техника по граница.

Самолети на НАТО излитаха 10 пъти само в понеделник, за да отговорят на необичайно голям брой полети на руски изтребители и бомбардировачи в близост до съюзническото въздушно пространство. Миналата седмица, три ядрено въоръжени руски подводници, пробиха през няколко метра лед в Арктика, ново демонстрация на сила в региона, където американските сили са предизвикани да достигнат.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 01.04.2021 г. 19:06 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x