INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Ердоган: Турция няма да се откаже от строителството на канал „Истанбул”

Снимка: iStock

Турция при никакви обстоятелства няма да се откаже от реализацията на проекта за канал „Истанбул”, който ще стане нова водна артерия, свързваща Черно с Мраморно море.


Това заяви президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган на среща с парламентарната фракция на управляващата Партия на справедливостта и развитието, цитиран от Анадолската агенция.

„Турция ще започне и ще завърши строителството на канал „Истанбул”, независимо дали определени кръгове искат това или не. За нас е важно единствено мнението на турския народ”, каза той.

Ердоган заяви, че изграждането на канала ще започне в най-скоро време.

„Канал „Истанбул” е най-големият и стратегически важен инфраструктурен проект на Турция. Процесът на подготовка за изпълнението на този проект е към своя край”, каза той.


Докладът за оценка на въздействието на плавателния път върху околната среда е приключил, като е взето под внимание мнението на 56 структури и организации и на над 200 учени, медии и представители на обществеността Дължината на канала ще бъде 45 км, а дълбочината му – 21 м. Канал „Истанбул” ще създаде нови възможности за региона, подчерта турският държавен глава.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 07.04.2021 г. 15:05 ч.

Източник: Актуално

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x