INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Експерт: Двойната мантинела в участъка на инцидента заблуждава водачите

Двойната мантинела на автомагистрала Струма, в участъка на тежкия инцидент, подвежда водачите, тя няма място там, както и тази отбивка няма място на скоростен път. Съответно, ако я има, тя трябва да бъде добре осветена и сигнализирана на достатъчно разстояние преди да се стигне до нея. Това коментира за Радио Варна инж.Йонко Иванов, председател на Съюза на Центровете по автомото подготовка.

Разковничето на нещата е, че от автомобилната администрация не са си направили труда да има техен представител на митницата за проверка.

Сега виждате, че се тиражира, че този автобус не е бил лицензиран в Северна Македония за такива пътувания. Нещо, коeто тепърва ще стане ясно дали е и с какво е нарушено и законодателството в България. Много наивно звучеше твърдението на шефа на автомобилната агенция, че автобусът би могъл да мине с лиценза на друг автобус. Тогава тази инспекция за какво служи?! Това попита още председателят на Съюза на Центровете по автомото подготовка. Той призова за анализ и пълна ревизия на действията на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация.


Да се прави технически преглед на пътническите автобуси преди всяко тръгване, вкл. на здравословното състояние на водачите, предлагат от Съюза на Центровете по автомото подготовка. При тази ситуация, когато нямаме спирачен път, не би могло да се изключи и един сърдечен удар, който доста често се случва, каза Иванов. Според него обаче е абсурдно да се твърди, че водачът е бил заспал, след като 20-т минути преди това той и хората в автобуса са правили почивка.

5 1 vote
Article Rating

Публикувано на 24.11.2021 г. 15:26 ч.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
smirn0ff
smirn0ff
5 days ago

Димитър Илиев го каза, там маркировка, знаци, обозначения по мантинелите са неадекватни… Шофьор който не познава пътя много лесно може да се заблуди, както е и станало

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x