INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Около една трета от лондончани са прекарали COVID-19

Учени от университета в Кеймбридж стигнаха до заключението, че 30% от населението на Лондон е имало COVID-19 и това е най-високата цифра в страната.

„Лондон, северозападната и североизточната част на страната остават най-засегнати от COVID-19 по отношение на дела на възстановилите се: съответно 30%, 26% и 21%. Най-ниският процент остава в югозападната част на страната: 8%“, се казва в доклада на Университетска група по биостатистика, свързана с COVID-19.

Учените не изключват, че процентът на оздравели лондончани може да достигне 36%: тогава се оказва, че всеки трети жител на британската столица е преболедувал вируса.

В момента разпространението на COVID-19 в Лондон намалява, като намалява броят на новите случаи, регистрирани в 22 района на града. Експертите от Кеймбридж предполагат, че разпространението на вируса в Лондон сега е под 1, тоест епидемията намалява.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.01.2021 г. 17:39 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x