INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Двойка плавала по света месец, без да разбере за пандемията

Двойка, плавала по света почти месец, нямала представа за мащаба на пандемията от коронавирус.

Когато на 28 февруари Елена Манигети, на 32 години, и 33-годишният Райън Осбърн тръгнали от Лансароте, за да прекосят Атлантическия океан до карибския остров Бекия, те помолили семействата си да не им изпращат никакви лоши новини.

Към този момент огнището на Covid-19 беше предимно ограничено до Китай, а Световната здравна организация (WHO) все още не го беше обявила за глобална пандемия.

Първият човек, известен със заразяване с новия коронавирус в Обединеното кралство – мъж от Съри, който не е бил в чужбина – беше диагностициран същия ден, а първата смърт във Великобритания настъпи почти месец по-късно.

Двойката нямала интернет, докато плавала на 3 000 морски мили през океана и разчитала на шепа хора, които им изпращали информация за времето и границите чрез сателитен телефон за 25-те дни, през които били в морето.

Но на 25 март, само на няколко часа път от Бекия те успели да получат сигнал на телефоните си и били смаяни да научат, че вирус е обхванал целия свят.

Манигети, която е родом от Бергамо, Ломбардия, италианската провинция, най-силно засегната от коронавируса, каза: „Прочетох за това онлайн и веднага се свързах със семейството си, за да попитам дали някой се е заразил с вируса. Всички те са в безопасност, въпреки че няколко приятели на семейството са починали. Беше много емоционално за мен.“


Публикувано на 25.04.2020 г. 17:31 ч.

Източник: БНР

Още по темата: