INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Дончева: Няма контрол върху обработването на протоколите

Като добър за коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ определи резултата от тези избори Татяна Дончева, която е водач на варненската листа.

„Има категоричен знак, че се очаква промяна. Дали тя е намерена в правилната посока – не съм сигурна“, коментира тя в „Тази сутрин“.

Дончева цитира думи на Андрей Райчев, с които е съгласна, а именно, че след царя хората започнаха да търсят някой като себе си.

По думите й няма контрол върху процеса по обработката на протоколите и призова парламентарно представените партии да се стегнат и да довършат броенето, особено в София и Пловдив.

„Това, което е измислило ЦИК от вчера, няма нищо общо със закона. Законът предвижда предаването на протоколите, чувалите и броенето да бъде наблюдавано от кандидати, застъпници и партийни наблюдатели. ЦИК е приело решение в противоречие със закона да ограничи това. Снощи Мая Манолова се бори титанично, за да влязат двама души през нощта“, каза Татяна Дончева.

По думите й така не е ясно какво се пише в протоколите.

„Паралелното броене не парира възможността те да се манипулират, което се случва в момента“, допълни тя.

„Има срив в ГЕРБ и за Бойко Борисов не е без значение може ли да състави правителство и може ли да похарчи парите, които се задават“, коментира още Татяна Дончева.

Тя бе категорична, че за „Изправи се! Мутри вън!“ няма формула „кабинет на всяка цена“. От коалицията не са готови на всякакви компромиси и напомни, че имат ясна програма, която включва реформаторска група, която да получи мандата.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 05.04.2021 г. 08:18 ч.

Източник: БТВ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x