INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Дончев: ГЕРБ ще предложи правителство въпреки малките шансове да бъде подкрепено

Като първа политическа сила ние сме длъжни да предложим правителство, въпреки малките шансове то да бъде подкрепено. Това обяви на първия брифинг на ГЕРБ след парламентарните избори на 4 април Томислав Дончев.

Брифингът трябваше да се води от Бойко Борисов, но той е в серия от разговори с наши международни партньори, уточни Дончев.
„Аз разбрах, че всички са спечелили изборите… Победителят е един като брой гласове, като това кой е на първо място в община, област и брой народни представители, но най-важното е, че това е победа, въпреки всички, въпреки горещото политическо лято на миналата година, въпреки естествения ефект на изхабяване от престоя във властта, въпреки пандемията, въпреки агитацията в изборния ден и тоталната консолидация на няколко политически сили“, коментира Дончев.

Той благодари на българите, които са гласували и на тези, които са подкрепили ГЕРБ. И въпреки опитите да бъдем убедени, че изборите ще бъдат провалени, те минаха нормално, каза още Дончев.

На въпрос на bTV за кабинета, който ще предложат, Дончев отговори, че в него ще има „и приемственост, и промяна“.

По думите му ГЕРБ е готова с пълен състав на правителството, както и с предложения за председател и зам.-председател на Народното събрание. Имайте търпение няколко дни и ще ги научите, уточни той.

Опцията предсрочни избори той коментира така: „Демокрацията не може да бъде предозирана. Колкото пъти трябва да има избори, толкова. Друг е въпросът серия от краткосрочни правителства как се отразяват в дългосрочен план, аз мисля, че не се отразява добре“.

На въпрос към Даниел Митов дали е получил покана да стане премиер той отговори, че такава покана не е получавал.

Според мен лидерът на партията, спечелила изборите, трябва да е кандидат за министър-председател, уточни Митов.

„ГЕРБ печели избори за 14-ти пореден път, откакто съществува като партия и пети поредни парламентарни избори. На тези избори ГЕРБ побеждава в 24 изборни района, ДПС в 3, „Демократична България“ в два, а „Има такъв народ“ и БСП по един“, отчете организационният секретар на партията Цветомир Паунов.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 12.04.2021 г. 13:56 ч.

Източник: БТВ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x