INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Домашен арест за обвинения за двойното убийство във Виница

Окръжен съд – Варна определи мярка за неотклонение „домашен арест “ на 54-годишния Любомир С. Той е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство на мъж и жена.

Според обвинението, деянието е било извършено на 09.12.2021г. във варненския квартал Виница. За случая е бил подаден сигнал на тел. 112 от Любомир С., който обяснил, че на адреса от който се обажда е възникнал семеен скандал. При отиване на място, полицейските служители установили, че на входната врата на двуетажната къща има два трупа с порезни рани. 54-годишният мъж и неговата майка са били отведени от органите на реда, а жилището било запечатано.

Варненският окръжен съд, като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство прецени, че са налични достатъчно доказателства да се направи обосновано подозрение, че Любомир С. е съпричастен към обвинението, което му е повдигнато.

Мъжът е с чисто съдебно минало, а действията на разследващите свързани с дома му са приключили, посочи съдебният състав. Освен това има данни, че се касае за междусемейна вражда.

Поради изложените съображения, съдът прецени, че 54-годишният мъж не би могъл да възпрепятства разследването по-нататък и най- подходяща мярка за неотклонение спрямо него е втората по тежест „домашен арест“, която ще бъде контролирана с електронно устройство.

Определението на Окръжен съд – Варна подлежи на протест пред Варненския апелативен съд.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 12.12.2021 г. 13:21 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x