INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Долни Чифлик бе домакин на международна конференция

През декември  2020 г. в гр. Долни чифлик се проведе международна конференция „Интегрираните социални услуги – за всеки според потребностите”. В работата на конференцията се включиха 83 участници от общините Долни чифлик, Бяла, Белослав, Дългопол, Аксаково, Суворово, Провадия и представители на партньорите от Италия.

Конференцията бе открита от кмета на община Долни чифлик Красимира Анастасова, която представи ползите от проекта и благодари на кмета на община Осило за доброто сътрудничество, за гостоприемството по време на работното посещение в Италия, за ангажираността и отзивчивостта им при организацията на конференцията.

На конференцията бяха представени дейностите,въвеждащи иновативен подход за достъп до общински социални услуги, дава възможност за регистрация на всички кандидати за социални услуги чрез електронна платформа и създава база от чакащи включване в дадена услуга, както и за лицата, които получават общински социални услуги.

Добри практики бяха представени от италианските партньори от Центъра за социални грижи за хора с ментални увреждания в Сасари и Центъра за социална интеграция на хората с умствени проблеми Кастел Сард.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 24.12.2020 г. 14:33 ч.

Източник: Долни чифлик

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x