INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Доброволци и полицаи ще следят за спазване на мерки в парковете

Полиция ще виждаме и в парковете, за да се следи дали се спазват всички предписания на властите. Организацията е главно на кметове на общини, но главният секретар на МВР Ивайло Иванов вече е дал указания на всички областните директори да оказват пълно съдействие.

„В даден парк, който ще бъде отворен в часовия диапазон, се създава една организация откъде може да се влиза, откъде може да се излиза, на какво разстояние, каква е да посоката на движение, за да няма струпване. В повечето паркове ще има доброволци, ще има охранителни фирми и ще има полицаи, които евентуално ще окажат съдействие на тези доброволци при някоя конфликтна ситуация. Ако някой очаква, че ще има полицай на всяка алея, не е това идеята“, заяви пред БНТ главен секретар Ивайло Иванов.

Леко с притеснение приемам това разхлабване на мерките, защото при нас нещата не са много добре, коментира още главният секретар на МВР.

Гражданите, които не спазват правилата, могат да получат административни санкции


Публикувано на 27.04.2020 г. 10:40 ч.

Източник: БНР

Още по темата: