INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Доброволци чистят района около паметника на Капитан Петко войвода във Варна

Акция за почистване около паметника на Капитан Петко войвода на площад Тракия във Варна ще се проведе от 17.00 часа днес. Тя е четвърта поред организирана от неправителствената организация Български експерти за регионално развитие по проект „Граждани на квартала“, каза за Радио Варна Галин Димитров, който е част от екипа.

Досега доброволците са организирали акции за почистване в районите около Дома на архитекта във Варна, православния храм „Света Петка“ и Спортна зала. Сегашното място избират, след като с тях се свързват пенсионери от близките клубове в района, с идеята мястото да се почисти, да се засадят цветя в градинките, а след това хората живеещи в района да продължат да поддържат облагородената градска среда.

В инициативата може да се включи всеки, който иска да живее в по-чист град, защото всяко почистено място се отразява на цялата среда, в която живеем и въздухът, който дишаме е по-чист, каза Галин Димитров.

За целта организаторите ще осигурят на доборовлците ръкавици и чували за смет. Обикновено се събираме много хора – деца и възрастни, забавляваме се докато чистим, каза още Димитров.

5 1 vote
Article Rating

Публикувано на 19.05.2022 г. 15:45 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x