INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

„Има такъв народ“: До края на седмицата ще има готов кабинет

„Предполагам, че до края на седмицата би трябвало да има готов кабинет с имена“, каза пред журналисти Радостин Василев от „Има такъв народ“.

Той посочи, че е решение на политическото ръководство дали отново ще му бъде предложен министерски пост. На въпрос дали очаква мандатът за съставяне на правителство да бъде връчен до края на седмицата от президента, Василев отговори, че това е в прерогативите на президента.

„Когато го връчи, ние сме готови, сигурно сме готови, предполагам, че сме готови“, допълни той.

Радостин Василев е част от контактната група на „Има такъв народ“, която започна среща с представители на „Демократична България“ по политики в сектор „Правосъдие“. Той  коментира, че по-късно днес на среща в офисите на ИТН ще дойдат и представители на „Изправи се! Ние идваме!“. По думите му не е ясно кога ще се проведе среща с БСП по темата.

„В двете формации застъпването на приоритетите в този сектор е много голямо – Специализираните съд и прокуратура, ВСС, КПКОНПИ, Закон за съдебната власт.“, допълни Василев.

Надежда Йорданова от „Демократична България“ заяви, че идват да си говорят „експертите и ще обсъдят с ИТН основните въпроси в програми на тема „Правосъдие“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 26.07.2021 г. 15:00 ч.

Източник: Dariknews

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x