INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Днес решават за отварянето на парковете във Варна

От днес достъпът до градските паркове е отново разрешен, но при спазване на редица ограничения. Това е записано в заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Смекчаването на ограниченията за разходки в парковете е само частично. Достъпът до парковете ще е разрешен за родители с деца до 12-годишна възраст във времето от 9.30 ч. до 18.30 ч. всеки ден. Остава забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Очаква се днес във Варна да бъде обсъдена възможността за отваряне на Морската градина и крайбрежната алея за  посетители.

Общинският кризисен щаб има готовност да „отвори“ Морската градина на Бургас при решение и заповед на Министерството на здравеопазването и инструкции от Националния оперативен щаб, информират от общината. На този етап се дискутират две възможности. Едната предвижда въвеждане на принципа за допускане по възрастови групи в различни часови пояси.

Втората опция е за обособяване на отделни зони в Морската градина, всяка от тях разрешена за посещение само от съответна възрастова групи – например, зони за родители с малки деца, зони за пенсионери и др. Когато решението бъде прецизирано, ще бъдат поставени стикери, указващи еднопосочност на движението, които вече са поръчани.


Публикувано на 27.04.2020 г. 09:10 ч.

Източник: БНР

Още по темата: