INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Днес православната ни църква празнува Деня на Св. Св. Кирил и Методий

Уважаеми жители на община Долни чифлик,
Днес православната ни църква празнува Деня на Св. Св. Кирил и Методий – създатели на най-старата славянска азбука – глаголицата, и обявени от папа Йоан Павел II за покровители на Европа. Денят на Светите братя бил отбелязван като църковен празник още преди XII век.
На този ден патронен празник честват три основни училища в нашата община – в Старо Оряхово, Венелин и Голица. От все сърце пожелавам на всички ученици, на учителските им колективи и на непедагогическия им персонал да бъдат здрави, щастливи и изпълнени с енергия за усвояване на нови знания. Нека вярват, че „…науката е слънце, което във душите грей…“. Надявам се, че наесен отново ще бъдете заедно с любимите си съученици и учители в класните стаи!
Днес е и Денят на библиотекаря. Нека със своя труд и любов към книжовността продължат великото дело, започнато от българските будители! Дръжте високо вдигнато знамето на просветителството!
Не на последно място поздравявам и всички именници, празнуващи днес! Желая ви да покриете имената си със слава, както това сториха Солунските братя! Честито!
Красимира Анастасова,
Кмет на община Долни чифлик


Публикувано на 11.05.2020 г. 14:12 ч.

Източник: Община Долни Чифлик

Още по темата: