INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Детска лидерска академия във Варна

Детска лидерска академия възниква като идея преди около 6 години. Чрез изграждане и развиване на специфични качества и умения у деца с изявен лидерски потенциал, специалисти подготвят бъдещи управленци от различни сфери на икономическия, политическия и обществения живот у нас – млади хора, които могат да вземат отговорни решения за себе си, за общността и за страната ни. Това каза за Радио Варна директорът на Детска лидерска академия Бистра Георгиева и добави, че могат да се включат всички деца, които се интересуват от подобни сфери на живота. Едни от героите в нашите срещи са били деца, преминали точно през академията. Такъв пример е Виктория Димитрова, ученичка от София.

Изграждането на автентични лидери – отговорни личности, които имат компетенциите, смелостта и силата да работят за една по-добра България е основната кауза за Детска лидерска академия, споделя Бистра Георгиева. Тя акцентира, че фокусът пада върху деца с изявен лидерски потенциал, възрастови групи 11-12 и 15-16 години.

Обучението се осъществява по методите учене чрез правене и учене чрез преживяване и включва редица дейности – редовни занятия по утвърдена програма, разработване и презентиране на дипломен проект, разработване и реализиране на учебен проект, участие в различни мероприятия с учебна цел, срещи с изтъкнати представители на широката общественост, бизнеса, властта и др., провеждане на Лятна лидерска академия.

Детска лидерска академия е отворена към всички деца с интереси от цялата страна. За изминалите 5 години на входен тест в Академията са се явили повече от 180ученици, над 200 са децата от 5 до 10 клас.

Занятията се провеждат всяка събота или неделя от 9 до 13 часа или от 14 до 18 часа в продължение на 3 месеца.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 12.02.2021 г. 17:57 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x