INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Десислава Атанасова: Новите варвари погазиха не само правилника

Новите варвари погазиха не само правилника, Конституцията и законите, но направо превъртяха и времето. Това каза на брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Никога досега не се е случвало за една нощ да се приема кодекс, в случая Изборният и той да бъде обнародван с дата, по-ранна от деня на приемане и оповестяване в Държавен вестник. Говоря за указа, който подписа президентът Румен Радев на Разпети Петък с дата 1 май. Според мен, той не владее времето все още“, коментира тя.

Според Атанасова това, което „партиите на промяната“ са демонстрирали като знания по отношение на правото и Конституцията е скандално.

„Такова нещо в правния мир не е съществувало до момента. Многократно нашата група и партия като системна такава призоваваше да има разум. Неслучайно още в сряда, когато заседанието на парламента пропадна, не бяхме съгласни с промяната, защото в тази програма беше заложен Изборният кодекс, който не беше обсъден детайлно нито с обществени организации, нито с ресорни министерства и ведомства“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

5 1 vote
Article Rating

Публикувано на 03.05.2021 г. 11:09 ч.

Източник: Агенция Фокус

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x