INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Депутатите вече ще гласуват с биометрични данни

От следващата сряда ще се гласува с биометрични данни, съобщи председателят на Народното събрание Ива Митева в отговор на Тома Биков /ГЕРБ-СДС/, който обърна внимание, че в новия парламент се завръщат порочни практики на гласуване с чужди карти.

Вчера в социалните мрежи беше разпространен видеозапис на една порочна практика, която бяхме позабравили в последните години – избраният председател на правната комисия Радостин Василев беше сниман да гласува с карта на колега, каза Тома Биков. Подобни практики са не просто грозни, те рушат доверието още повече още от първите дни на този парламент, коментира той и изрази надежда час по-скоро да бъдат въведени биометричните данни, които по силов път да прекратят подобен тип действия.

Странно е, че тези практики могат да се върнат и толкова автентично да бъдат прилагани от колеги, които дори за пръв път са в Народното събрание, коментира Биков.

Вероятно се объркахте и нямахте предвид мен, отговори в лично обяснение Радостин Василев /“Има такъв народ“/.

От началото на тази седмица Народното събрание работи с електронната система за гласуване, която беше преместена отново в старата сграда на парламента, но до снемане на биометричните данни от депутатите се гласува с карти.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.04.2021 г. 11:05 ч.

Източник: Дарик

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x