INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Денков: Ректорите сами ще преценяват как да започне академичната година

Как да започне академичната година ще решава всеки ректор на съответното висше училище. Това обяви служебният министър на образованието Николай Денков, който присъства на церемонията по откриване на академичната година в УНСС.Денков каза, че някои ректори са решили лекциите да се провеждат онлайн, другите дейности да са присъствени. Ректорът на УНСС Димитър Димитров заяви, че годината за студентите при тях започва присъствено.

Междувременно зам.-министърът на здравеопазването Тома Томов, който присъства на среща на работата на изнесен ваксинационен кабинет в двора на УНСС отправи апел към всички студенти да се ваксинират. „С този акт да се повиши ваксинационното покритие, да продължи учебният процес“, заяви Томов. Мобилният пунк-автобус ще остане няколко дни в университета, като в това време се подготвя кабинет, който да продължи да работи и след като пунктът приключи там. Д-р Томов обяви, че се обсъжда възможността ваксинационни пунктове да има и в други висши училища. Той каза също така, че мерките към момента дават резултат. Знам.-министърът не можа да посочи какъв е броят на ваксинираните студенти, както и на младите хора в България.

В същото време стана ясно, ще в УНСС 50% от преподавателския колектив е ваксиниран и 30% от студентите.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 20.09.2021 г. 11:53 ч.

Източник: БГНЕС

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x