INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Деница Златева: 399 млн. лева дължи „Топлофикация София“ на „Булгаргаз“

Снимка: iStock

„399 милиона лева дължи „Топлофикация София“ на „Булгаргаз“, обяви пред БНТ Деница Златева, изпълнителен директор на „Булгаргаз“.

Тя напомни, че „Булгаргаз“ не може по закон да спре подаването на газ към топлофикационните дружества и ще търси нови заеми от Министерството на енергетиката.

По думите ѝ България продължава да подава всеки ден заявки към „Газпром“ за количества газ, по които не се извършват плащания.

„Искрено се надявам, че най-накрая ще се намери решение на този проблем, защото с тези цени на природния газ, с това непрекъснато покачване през отоплителния сезон, „Булгаргаз“ няма финансови средства, за да компенсира тези неплатени задължения от страна на топлофикационните дружества и най-вече на „Топлофикация София“. Знам, че има работна група към Министерския съвет с представители на Българския енергиен холдинг и Министерството на енергетиката – трябва да се мисли за кардинално и трайно решение“, допълни Деница Златева.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 31.08.2022 г. 09:35 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x