INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Делото за евентуална корупция в Община Варна е изпратено на Европрокуратурата

Делото за евентуални корупционни престъпления в Община Варна е изпратено на Европейската прокуратурата, за да прецени институцията дали не е от нейната компетентност, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев, предаде БНР.

По-рано днес от спецобвинението обявиха, че е образувано досъдебно производство за корупционно престъпление срещу лице, заемащо висша длъжност в община Варна. Име не беше съобщено, а само че разследването е за поръчка, финансирана по Оперативна програма „Околна среда, за закупуване на 60 електрически автобуса и 60 зарядни устройства за тях на обща стойност 85 милиона лева.

Христо Кръстев обясни, че дори и европейските прокурори да преценят, че разследването не е от тяхната компетентност, то няма да бъде прекратено.

„По принцип и европейските делегирани прокурори, които са от българска страна, работят със Следствието към Специализираната прокуратура, така че ще се осъществява разследване при всички положения, независимо коя от двете прокуратури – дали Специализираната или Европейската, ще осъществява ръководство и надзор над това засилено производство“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 03.12.2021 г. 23:24 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x