INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Делхи разследва Грета Тунберг за заговор

Възмутени членове на хиндуистка националистическа група изгориха снимки на Грета Тунберг в Ню Делхи, след като еко активистката изрази в Twitter подкрепа за протестиращите фермери.

Това се случи като естествен резултат от нарастващото напрежение между протестиращите фермери и членовете на националистическата група. Обединеният индуски фронт вярва, че „това е намеса във вътрешните работи“ от Запада.

Освен подкрепата си към протестите, Тунберг публикува в Twitter и съвети към фермерите как да провеждат протестите мирно, без да нарушават закона. Активистката съветва протестиращите да изразят позицията си в социалните мрежи като използват хаштагове и обръщения към министър-председателя на страната.

В Индия „съветите“ от шведската активистка бяха приети много рязко. Според съобщения в медиите, полицията в Делхи ще разследва Тунберг за „престъпен заговор“ и „подбуждане към омраза въз основа на религия, раса .“

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 05.02.2021 г. 18:38 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x