INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Даниела Везиева: Избухването на скандала в ДКК е добре пресметнато

Кадър: БНТ

Покрай скандалите не малко хора разбраха какво е Държавната консолидационна компания и какви са нейните функции. В студиото на „Денят започва“ служебният министър на икономиката Даниела Везиева коментира уволненията в ДКК и заяви, че това е един добре пресметнат във времето скандал.

„Административен проблем по-скоро няма. От проверките, които колегите извършиха в периода между вторник и петък, всичко това, което се изнесе в медиите, се оказа не толкова добре подплатено с фактология“, заяви Везиева.

Ваня Караганева е била назначена законно на поста си и не е истина и че е подписан рамков договор за милиони левове, каза Везиева. За нея проблемът е че някой не иска до промени стария модел на управление. Тя подчерта, че когато е станала министър на икономиката, е била готова на диалог и сътрудничество с директорите на компанията.

„Това, което видях през последната седмица обаче ми показва, че като че ли съм била много мека в решенията си, защото сега нямаше да сме свидетели на този скандал и то в в момента, в който се съставя ново правителство. Този скандал е според мен добре пресметнат във времето кога да избухне“, каза тя.

Везиева възприема скандала като повод да се върне старият модел на управление, да се оплюва едно или друго търговско дружество и да се покрият раздадени милиони левове. Не се ангажира с мнение дали скандалът е лично насочен към Кирил Петков, който е предложил Ваня Караганева в ДКК.

„Аз смятам, че когато тръгва да се прави една реформа, първата реакция е в администрацията и те са тези, които не искат да променят начина си а работа. Всяка една реформа среща съпротива“, обясни Везиева.

По думите ѝ не е нормално административни служители открито да работят по министерствата си. Министърът на икономиката заяви, че всички решения в ДКК са взимани от целия борд на директорите, включително и те са назначили Ваня Караганева.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 06.12.2021 г. 10:19 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x