INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Даниел Митов: ГЕРБ трябва да направи сериозен опит да състави кабинет

„Бях от гражданската квота на ГЕРБ, но взех решение да стана член на партията“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Даниел Митов, избран за депутат от ГЕРБ/СДС.

Той сподели, че е напарвил това защото партията се е изградила като най-голямата дясна партия в страната.

Митов заяви, че до този момент не е имало разговори за министерски кресла, но паратията трябва сериозно да се опита да състави правителство, но обръщане към БСП е невъзможно.

Той препоръча да не се изилори ГЕРБ, защото резултатът ще бъде кабинет от типа на „Орешарски“ или „Беров“.

„На предизборни мантри не вярвам, необходимо е да се направи опит да се състави отговорно правителство, отстраняването на един човек не може да е политическа цел“, каза Даниел Митов относно обединяване на останалите срещу ГЕРБ.

За него не е ясно точно каква партия е „Има такъв народ“, за да може да се получи подкрепа на едно управление на тази организация, без да се изясни какви са идеите им.

Митов е убеден, че страната трябва да има управление и всички, които са получили значително доверие, имат отговорност да съставят правителство.

„В този момент на пандемия страната не може да остане на автопилот“, категоричен бе Даниел Митов.

Относно служебно правителство, бившият участник в такова заяви, че то не може да свърши кой знае какво, освен да подготви следващите избори, а ако бъде сформирано правителство от другите политически сили Митов е сигурен, че няма да има протести, свързани по някакъв начин с ГЕРБ

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 10.04.2021 г. 18:54 ч.

Източник: Нова

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x