INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

„Демократична България“: Не на всяка цена ще дадем подкрепа

Намираме се на кръстопът и този парламент в тази точка на толкова много предизвикателства, които се съчетават, наистина има съдбовна отговорност да излъчи правителство. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по време на консултация с президента Радев.

Според Иванов трябва да има редовно правителство.

„Демократична България ще участва с пълната си готовност да даде принос във всякаква роля .Ние имаме потенциал и ще участваме отговорно и при пълна готовност за отговорен принос от наша страна. Фокусът ни сега е върху първият мандат. Това е най-здравословната опция, която съществува от гледна точка на подкрепа. Тя се пада на „Има такъв народ“ и аз се радвам, че ни предстоят разговори“, коментира Иванов.

Президентът Радев открои, че той не иска да бъде сформиран кабинет на всяка цена, но трябва да бъдат изчерпани всички възможности за съставяне на правителство. Държавният глава открои проблеми в енергийният сектор, в Плана за възстановяване, както и изискванията на Европейската комисия.

Христо Иванов отбеляза, че ДБ ще бъде изключително внимателна при проявата на подкрепа. „Не на всяка цена ще дадем подкрепа, защото нашата подкрепа не е наша. 350 хил. избиратели ни дадоха своя вот и ние много добре разбираме, че ги представляваме. Така, че много внимателно ще дадем подкрепата си и с голяма отговорност“, допълни още той.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.07.2021 г. 14:30 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x