INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Цветлин Йовчев: Руските шпиони у нас са действали небрежно и арогантно

„Имаме доста сериозни съмнения, че има руска намеса във взривовете на складове у нас. Звено към министерството на отбраната на Русия са осъществили подобни действия на различни територии. Те имат издадени паспорти с поредни номера, имат телефон, който принадлежи на Министерството на отбраната на Русия. Доста високо ниво на небрежност“. Това заяви в „Неделята на NOVA“ бившият ръководител на Контраразузнаването и ДАНС и бивш вътрешен министър – Цветлин Йовчев.

По думите му не можем да останем безучастни, тъй като един въоръжен конфликт между Русия и Украйна косвено би засегнал и нашата страна.

Според него твърде възможно е отговорът на Русия на едно решение на украинците в Донбас, да е въоръжен конфликт.

„Имаме данни за тяхно участие при опита за отравяне на Емилиян Гебрев. Имаме основание да твърдим, че и в нашата страна е действала тази група, като е целяла такива остри мероприятия“, заяви експертът.

Йовчев смята, че притеснителното е, че са извършени с безобразно нисък професионализъм, това показва голяма небрежност или арогантност, или и двете, пример са паспортите.

„Удрят се складове с боеприпаси, за да ограничат възможността на Украйна да поддържа своите бойни способности“, смята той.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 02.05.2021 г. 20:07 ч.

Източник: Нова

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x