INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Цветанов: Ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент

Целта на „Републиканци за България” е да бъде в тройката на предстоящите избори

„Ще бъдем незаобиколим фактор в парламентарната дейност на следващия парламент.  Което означава, че ще бъде незаобиколим фактор и при формирането на следващия парламент”.  Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS председателят на „Републиканци за България” и бивш зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите му в „Републиканци за България” има една червена линия зад която са БСП, ДПС и ГЕРБ. „От тази гледна точка смятам, че трябва да се промени цялото политическо говорене и да се промени статуквото, което е днес в България”, посочи той.

Целта на партията му е да бъде в тройката на предстоящите парламентарни избори, колкото и несериозно да изглежда това на база социологическите проучвания. По отношение на броя депутати, които ще влязат от партията му в парламента, той посочи: „Всичко ще зависи от броя партии и коалиции, които ще влязат и броя на парламентарните групи, които ще се създадат”.

„Мисля, че ГЕРБ започва да се превръща в нежелан партньор на почти всички извънпарламентарни партии и коалиции, които участват в тази политическа надпревара. Времето ще покаже какви ще са разговорите, които ще се водят, и каква ще бъде формулата за управление на страната. Не изключвам вероятността ГЕРБ да не участват въобще в управлението на страната. А и те нямат интерес да управляват. Защото те искат да минат в опозиция – особено с това тежко наследство, което оставят, няма кой да иска да управляват”, категоричен е Цветанов.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 20.02.2021 г. 17:43 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x