INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Коронавирус: Продажбите на семена растат, тъй като все повече от нас се превръщат в градинари

Един интересен аспект като последица от разпространението на коронавируса.
Именно страхът от недостига на храна се събуди в голяма част от хората, когато през март карантината затвори повечето хора у дома. Големите опашки, които се извиха пред много от супермаркетите и после празните рафтове, когато накрая човек стигнеше до заветното вътре, повлияха по странен начин на бизнеса със семена.
Голяма част от хората взеха решение да започнат собствено зеленчукопроизводство. Това така или иначе бе подпомогната от факта, че и периодът на годината съпадаше началото на карнтината и времето за засяване на повечето зеленчуци.
Фирмана на мистър Джетъл, една от най-големите продавачи на на сортови зеленчукови и цветни семена, изчерва за кратко време наличните си запаси, тъй като хората буквално блокират сайта им за продажби.

„Най-големият ден, който сме имали в нашата 22-годишна история, е понеделник, 30 март“, казва собственикът на семената на Heirloom Baker Creek Seirs в Мансфийлд, Мисури.
„Имахме над 10 000 поръчки, което е 10 пъти повече от обикновеното. Беше непосилно да се справим.“
„Цялата семенна индустрия не е виждала нещо подобно от Голямата депресия“, обяснява той. ,


Публикувано на 08.05.2020 г. 13:43 ч.

Автор:Г.Стоянов

Още по темата: