INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Четвърти ден поред рекорден брой жертви на COVID-19 в Русия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят на официално регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие в Русия е 37 141 души, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в страната вече е 8 168 305 души, предаде ТАСС.

Това е нов рекорд за заразени в рамките на 24 часа от началото на епидемията в Русия, показват данните на руския оперативен щаб за борба със заразата. Русия се нарежда на пето място в света по брой заразени по време на пандемията след САЩ, Индия, Бразилия и Великобритания.

Броят на така наречените активни случаи, тоест пациентите, които се лекуват в момента, се е увеличил до 822 792 души.

Броят на възстановилите се руснаци през последното денонощие след заразяване с коронавируса е 25 453 души, с което общият брой на възстановилите се достигна 7 117 060 души.

Още 1 064 са починали от COVID-19 през изминалото денонощие срещу 1 036 починали вчера, с което общият брой на починалите от началото на епидемията в Русия вече е 228 453 души. Това е нов рекорд за починали в рамките на 24 часа от началото на епидемията в страната и четвърди ден поред, в който се регистрират рекорден брой жертви.

Условната смъртност (окончателната може да се определи едва след края на епидемията) остава на ниво от 2,8 процента.

Русия се нарежда на пето място в света по брой починали по време на пандемията след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.10.2021 г. 12:33 ч.

Източник: News.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x