INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Четирима пациенти с тежки съпътстващи заболявания са излекувани от COVID-19

Те са на възраст между 68 и 78 г.

Четирима пациенти с тежки съпътстващи усложнения и заболявания са излекувани от COVID-19 и изписани, съобщават от болница „Токуда“.  Пациентите са на възраст между 68 и 78 г. 

Двама от тях са с бъбречна недостатъчност на хронична хемодиализа. Постъпват в болницата с дихателна недостатъчност. Единият има и сърдечна недостатъчност, и сепсис. Той остава под динамично наблюдение, изписан е в стабилно състояние със значително подобрение на белодробната функция. Другият пациент е изписан в много добро общо състояние и без дихателна недостатъчност. 

Положителна е развръзката и за 68-годишен пациент с рак на панкреаса на активна химиотерапия, също излекуван от COVID-19 без белодробни нарушения. Четвъртият пациент постъпва с частична бъбречна и дихателна недостатъчност, в състояние на делир и след предишно токсично отравяне. И той се възстановява успешно и е изписан със значително подобрение.   

Въпреки придружаващите заболявания и влошеното състояние, при всички пациенти инфекцията преминава и са изписани в добро общо състояние след два отрицателни PCR теста.

С тези пациенти общият брой излекувани от COVID-19 в болницата става 7, а броят на приетите до този момент е 14. Повечето са с тежки придружаващи заболявания – вкл. онкологично болни в напреднал стадий, пациенти със сърдечно-съдови заболявания и бъбречна недостатъчност. Една пациентка към момента е на апаратна вентилация.  


Публикувано на 28.04.2020 г. 15:02 ч.

Източник: NOVA

Още по темата: