INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Стартира чат бот канал във Viber за COVID-19

Официален чат бот канал на правителствения портал за COVID-19 бе разработен от SoftServe България в партньорство с Rakuten Viber.

Проектът цели да подпомогне усилията на институциите в България за справяне с COVID-19. Инициативата е част от поетия ангажимент към правителството за дигитализацията на основни системи в страната в борбата с пандемията, в партньорство с Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST).

Абонирането на потребителите за официалния български чат бот за Covid 19 може да се направи чрез този линк: https://vb.me/covid19bulgaria или като се потърси “Covid-19 Bulgaria” от основния екран на Viber.

Всички над 3.5 млн. потребители на Viber в България ще могат да намерят най-новата информация от официални източници за развитието на пандемията и предприетите от държавата мерки. Всеки потребител може да си направи бърз онлайн тест на базата на най-често срещаните симптоми за потенциалния риск от COVID-19. Важно пояснение е, че тестът не може да бъде интерпретиран като диагноза и затова – при повишен риск – той препоръчва контакт със специалист.

Каналът обединява на едно място статистика за заболеваемостта у нас, последните официални новини по темата, запис на брифингите на Националния оперативен щаб за борбата с COVID-19. Функционалността му позволява получаването на важни известия по темата в реално време. Каналът дава възможност и за изтегляне на мобилното приложение ViruSafe, което при констатиране на симптоми, въвеждани от потребителите, автоматично уведомява личните им лекари.


Публикувано на 01.05.2020 г. 15:51 ч.

Автор: М.Йовчева

Още по темата: