INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

„Час на чистотата“ обединява варненци

Всяка неделя в 11 часа доброволци се обединяват в обща кауза за час да почистят обществени места, които са силно замърсени. Инициативата „Час на чистотата“ датира от 8 декември 2019г. с инициатор Ана Симеонова. В почистването участват и много деца, защото според организаторите най-важно е примерът, който ние възрастните ще дадем. 

Стефан Крачунов е един от първите доброволци в тази инициатива и споделя, че са откривали предмети от преди Демокрацията, които показват колко отдавна е било замърсено едно място. Сред последните акции, които са се провели, са участвали над 60-сет души. Местата, които са почиствали са около стария фар на Галата, Аладжа манастир и крайморските зони в град Варна. 

Тази неделя няма да има почистване заради лошите метеорологични условия, информираха организаторите от фейсбук страницата „Чиста Варна“. 

На 7 март се организира поредна кампания за „Час на чистотата“, която ще е в района над Аладжа манастир, добави Стефан Крачунов. 

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 12.02.2021 г. 18:25 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x