INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Уникален за България модерен център по киберсигурност във ВВМУ „Никола Вапцаров“

През 2020 г. училището завоюва изключително престижното второ място в годишната класация на международната асоциация на морските университети, което е уникално достижение на българско висше училище!

Нов уникален за България модерен център по киберсигурност във ВВМУ „Никола Вапцаров“ ще подготвя както кадри за нуждите на българските военноморски сили и националната сигурност, така и студенти от цивилните специалности.

Кметът на Варна, Иван Портних писа за това в социалните медии и благодари за поканата на флотилен адмирал Боян Медникаров, началник на Военноморското училище, за възможността да разгледа новите учебни зали и технологичните възможности на центъра.

Базата разполага с четири многофункционални компютърни лаборатории, лаборатория за изследване и изучаване на компютърен хардуер, кабинет за работа с класифицирана информация, лекционна зала, конферентна зала и комуникационен център.

Предвиден е способ за интегриране на центъра с морските компютърни симулатори във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, което ще даде възможност за провеждане на изследвания за влияние на кибератаките върху корабните системи за управление, обясниха експертите.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.01.2021 г. 18:45 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x