INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Българин в Румъния почина от Covid-19

Групата за стратегическа комуникация към румънското правителство съобщи тази сутрин за нови четири смъртни случая на пациенти с коронавирусна инфекция, сред които има един български гражданин, съобщава БТА, като цитира местни медии.

В северозападния окръг Арад е починал 62-годишен български гражданин, който е бил шофьор на ТИР. Мъжът е пътувал транзитно през Румъния и на 25 април се е почувствал зле на територията на окръг Арад.

Бил е приет в Окръжната болница за спешна медицинска помощ в Арад, където е било потвърдено, че е заразен с новия коронавирус. Той е бил в тежко състояние – имал е бронхопневмония, развил е остра бъбречна недостатъчност и се е стигнало до септичен шок. Пациентът е починал на 6 май в интензивното отделение на болницата.

Групата за стратегическа комуникация към правителството на Румъния съобщи подробности и за останалите три жертви на болестта в северната ни съседка през изминалото денонощие- две жени и един мъж, румънски граждани, на възраст между 64 и 88 години.

С тези случаи жертвите на Covid-19 в Румъния нараснаха до 868.


Публикувано на 07.05.2020 г. 16:30 ч.

Източник: БНР

Още по темата: