INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Бурдж Халифа ще бъде „озарена от дарения“

Бурдж Халифа ще бъде осветена, за да отрази всяко дарение в подкрепа на най-засегнатите от коронавируса общности в Обединените арабски емирства.

Най-високата кула в света, която се издига на 828 метра, ще бъде превърната в „най-високата в света кутия за дарения“, като част от кампания за осигуряване на 10 милиона порции храна за хора с ниски доходи.

Призивът е отправен в месеца на постите в мюсюлманския свят – Рамазан, време за самоанализ, молитва и благотворителност.

За всяко дарение от 10 дирхама (2,7 долара) една от 1,2 милиона ЛЕД светлини на сградата ще светва, така всяка светлинка ще представлява една порция храна.

Днес, по-малко от 24 часа от началото на призива, броячът на сайта на инициативата сочеше, че са дарени над 176 000 порции.

Кулата редовно е включвана в акции за солидарност със страни, засегнати от криза – с Австралия, когато бушуваха пожарите в страната, с Китай и Италия, когато бяха ударени тежко от коронавируса.


Публикувано на 04.05.2020 г. 09:00 ч.

Автор:М.Йовчева

Още по темата: