INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Бунтове в мигрантските лагери в Гърция

Коронавирусът предизвиква размирици в голям миграционен лагер в Гърция, довел до пожар.

Пожар избухна в един от най-големите мигрантски лагери в Гърция, оставяйки много хора без дом. Внезапната смърт на иракчанка предизвика размирици, заявиха властите.

Пожарът в лагера Vial на остров Хиос унищожи съоръженията на Европейската служба за убежище, столовата на мигрантите и складовете на хранителни продукти, предаде АФП, цитирайки на миграционното министерство Манос Логотетис.

„Голяма част от административните сгради в лагера бяха унищожени“, каза Логотетис и добави, че няма съобщения за пострадали. Говорителят на Агенцията на ООН за бежанците в Атина Борис Чеширков заяви, че щетите все още се оценяват, но вероятно много от жителите на лагера вероятно са останали без дом.

„Властите все още оценяват щетите, но няколкостотин души вероятно са засегнати, защото палатките им са изгорели. Дарихме палатки на властите, които бързо могат да бъдат пуснати в употреба и ще съдействаме и за напред“.


Публикувано на 20.04.2020 г. 12:20 ч.

Източник:Dariknews

Още по темата: