INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

„Българската Коледа“ е събрала 1 840 000 лв. и е помогнала на 500 деца

Президентът Радев се срещна с Експертния съвет към благотворителната инициатива „Българската Коледа“. По време на срещата стана ясно, че в кампания 2020/2021 досега са събрани 1 840 000 лева, с които ще бъде подпомогнато лечението и рехабилитацията на нуждаещи се деца и ще бъде закупена високотехнологична медицинска апаратура за лечебни заведения в страната.

„Дарителите, които подкрепиха нуждаещите се деца на „Българската Коледа“, показаха, че съпричастността и благородството, които са в устоите на българската нация, са по-силни от икономическата, социална и здравна криза през изминалата година„. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата със специалистите от Експертния съвет към благотворителната инициатива, която се състои под патронажа на държавния глава.

Настоящето издание на „Българската Коледа“ е посветено на децата с хронични заболявания. Средствата, събрани към началото на февруари за кампания 2020/2021, са 1 840 000 лева, които ще бъдат дарени за лечение, рехабилитация и медицински изделия на нуждаещи се деца и за купуване на необходима високотехнологична апаратура за лечебни заведения.

Президентът Румен Радев благодари на Експертния съвет, който разглежда заявленията за подпомагане, за безрезервната им подкрепа към инициативата. Държавният глава открои приноса на членовете на Експертния съвет – водещи специалисти по детски болести, представители на неправителствени и пациентски организации, за утвърждаване на „Българската Коледа“ като прозрачна и ефективна благотворителна кампания, която се ползва с доверието на хиляди дарители.

През 2020 година „Българската Коледа“ е помогнала на 500 деца за лечение и рехабилитация и на 15 лечебни заведения, като дари съвременна високотехнологична апаратура.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 08.02.2021 г. 20:00 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x