INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

България ще иска авансово европейски средства заради коронавируса

България подготвя искане към Европейската комисия да получи възможност да използва 7-8 месеца предсрочно полагащите и се европейски средства за периода от 2021 година нататък, каза днес вицепремиерът Томислав Дончев. Той придружаваше премиерът Бойко Борисов в поредната негова обиколка на строящ се инфраструктурен проект – пътят за Калотина.

Според Дончев това е вариант за по-лесно излизане от кризата. Томислав Дончев посочи, че се търси и вариант европейските пари по програмата за развитие на селските райони, да се използват за подпомагане на земеделието при сегашната криза. Според него се търси баланс на изразходваните средства между тези от Европа и от бюджета.

„Ние разпределяме пари, които ги няма в момента“, коментира по този повод премиерът Бойко Борисов. Той прогнозира, че заради епидемията от коронавирус и ефектът и върху икономиката на страните от ЕС, бюджетът на общността ще бъде увеличен с половин трилион евро.


Публикувано на 24.04.2020 г. 12:59 ч.

Източник: dnevnik

Още по темата: