INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Главният прокурор на САЩ: България прави значителни стъпки в борбата с корупцията.

Това заявява той в писмо до Сотир Цацаров.

Главният прокурор на САЩ Уилям Бар отправи в писмо поздравления и пожелания за успешна работа по повод избирането на Сотир Цацаров за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. В него е посочено още, че:

„България продължава да прави значителни стъпки в борбата с корупцията и укрепването на правоохранителните институции и аз съм уверен, че Вашата отдаденост на служба за държавата и върховенството на закона ще продължи и в новата Ви длъжност като председател на КПКОНПИ“.

Уилям Бар подчертава, че близкото партньорство между Съединените американски щати и Република България по въпроси, свързани с работата на правоохранителните и съдебните органи, е от особено значение, и оценява високо приноса на Прокуратурата на Република България в общите усилия. В писмото си американският главен прокурор изразява увереност, че успешното сътрудничество между прокурорските органи на двете страни ще продължи и в мандата на главния прокурор Иван Гешев.


Публикувано на 23.04.2020 г. 14:45 ч.

Източник: NOVA

Още по темата: