INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

БСП са внесли второ искане за свикване на извънредно заседание на парламента.

Това съобщи лидерът на левицата Корнелия Нинова.

БСП са внесли второ искане за свикване на извънредно заседание на парламента. Това съобщи лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Днес парламентарната група на ГЕРБ реши да не участва в извънредното заседание на парламента, на което трябваше да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов. Заради липсата на кворум заседанието нямаше как да се състои.

„Днес министър-председателят се скри от вашите въпроси и се подигра с вашите тревоги”, заяви Нинова.

Тя обвини правителството, че създава хаос с честа смяна на позицията. Даде пример с мерките за носенето на маските, както и със затварянето и отварянето на пазарите. Нинова обвини още управляващите, че всяват страх с изказванията си по темата коронавирус.

„Управляващите призоваха за съгласие между партиите в този тежък момент, но не приеха нито едно наше предложение”, каза още лидерът на БСП.   

„Днес внесохме отново, веднага и за втори път искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание. Извън икономическите, социалните, здравните въпроси, които обсъждаме, стои въпросът за институциите, за парламентаризма, за държавността в България“, каза Нинова. Тя посочи, че като опозиция няма да се примирят с това и ще използват всички законови механизми.


Публикувано на 21.04.2020 г. 15:40 ч.

Източник: NOVA

Още по темата: