INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

БСП настоява за присъствена сесия на Общинския съвет във Варна

Общинските съветници от групата на БСП във Варна настояват насрочената за 10 декември сесия на местния парламент да се проведе присъствено. Според тях провеждането на заседанието онлайн е опит на ГЕРБ да скрият кмета Иван Портних и администрацията му от неудобните въпроси за корупционните практики при обществени поръчки.

„Обявената неприсъствена сесия е пореден опит за скрита и тиха продажба на недвижима собственост и осъществяване на скандално дарение чрез апортиране на акциите на Община Варна от „Международен Пловдивски Панаир“ АД в ,,Пълдин Туринвест“ АД – сделка, безспорно обслужваща олигархията”, се посочва в декларация на групата на БСП.

Според социалистите достъпът на съветниците до заседателната зала може да се разрешава на всички със зелен сертификат или след бърз антигенен тест. Те допълват, че очакват подкрепа от колегите си от други групи.

5 1 vote
Article Rating

Публикувано на 07.12.2021 г. 12:09 ч.

Източник: Dnews.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x