INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

БСП: ГЕРБ овладяха и културата

В последните дни на своето управление правителството на Бойко Борисов ударно назначава и преназначава директори на драматични и оперни театри. За това алармира председателят на БСП Корнелия Нинова още преди няколко дни, се казва в прессъобщение на партията.

След разкритията и обвиненията за овладяването от ГЕРБ на енергетиката, земеделието и здравеопазването, от БСП предоставят данни за окопаването на ГЕРБ и в културата.

Броени дни преди края на управлението на Борисов са насрочени конкурси и са назначени и преназначени директорите на драматичните и оперни театри в Смолян, Кърджали, Хасково, Силистра, Пазарджик, Велико Търново, Плевен и Стара Загора, твърдят социалистите.

От партията посочват още, че са назначени и преназначени директорите на Националния музей „Земята и хората“, както и на Културния ни център в Москва, директори и главни специалисти в дирекцията „Културно наследство“ към Министерството на културата, в Инспектората за опазване на културното наследство и др. Някои от конкурсите не се били състояли повече от година, а сега се провеждали за броени дни.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.04.2021 г. 16:54 ч.

Източник: Дарик

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x