INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Британското разузнаване: Двама висши руски военни са уволнени заради войната в Украйна

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Русия е уволнила поне двама висши командващи за лошото им представяне във войната в Украйна, а „културата на прикриване на истината“ е нещо нормално сред руските военни, твърди британското военно разузнаване.

В редовната си сводка британското министерство на отбраната, позовавайки се на разузнаването, съобщава имената на двамата уволнени генерали. Това са генерал-лейтенант Сергей Кисел за провала му да превземе Харков и вицеадмирал Игор Осипов най-вероятно за потопяването на руския крайцер „Москва“ през април.

В информацията се допълва, че командващия генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов „вероятно“ ще остане на поста си, но не е много ясно дали той има пълното доверие на президента Владимир Путин.

Британското министерство на отбраната продължава да твърди, че „търсенето на изкупителни жертви“ е основна политика в рамките на руската военна система и се очаква много официални лица, участващи във войната „да отклоняват все повече вниманието си от основните цели, опитвайки се избягнат лична отговорност“.

Ще бъде трудно при това положение Русия отново да поеме инициативата на бойното поле, смятат британските военни.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 19.05.2022 г. 12:29 ч.

Източник: БНР

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x