INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Британците открили ползи от живота под карантина

Само 9% от британците искат живота им да се завърне към „нормалното“ след отшумяването на пандемията, показва проучване. Хората открили значителни положителни промени по време на карантината, като по-чист въздух и по-задружни общности, предава БНР. 

Повече от 54% от анкетираните в проучването, проведено от YouGov са заявили, че ще внесат промени в живота си и този на страната като цяло, извличайки си поуки от кризата. 

42 на сто заявяват, че сега оценяват много повече храната и други важни неща от живота, които преди са смятали за даденост, а 38 процента са започнали да готвят повече и не използват полуфабрикати. В същото време 61 на сто са започнали да харчат по-малко пари, 51 процента са установили, че въздухът, който дишат, е по-чист, а 27 на сто забелязват повече диви животни. 

Според 2/5 от анкетираните има по-задружен дух в общностите, а 39% казват, че общуват по-често с приятели и членове на семейството, въпреки социалното дистанциране

В същото време кметът на Лондон Садик Хан настоя носенето на маски в градския транспорт да стане задължително. Британската столица е най-тежко засегната от пандемията от коронавирус, като градският транспорт е едно от местата, където спазването на социалното дистанциране е много трудно.


Публикувано на 18.04.2020 г. 12:09 ч.

Източник: Manager

Още по темата: