INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Бременна падна от 4-ия етаж на болница, опитала се да избяга

Тя навързала чаршафи на въже, за да успее с тяхна помощ да се спусне през прозореца

В петък около 13:30 часа в отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ – Горна Оряховица е приета бременна в петия месец. След преглед се е установило, че за съжаление плодът,който носи не е жив. След това младата жена е приета в болницата, за да се предизвика изхвърлянето на плода.

Същият ден и е включена система с окситоцин за предизвикване на контракции, но процедурата не е била довършена. Днес по обяд пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение сигнализират за инцидент – младата жена е паднала отвисоко в двора на болницата. Веднага е повикана Спешна помощ. Бременната жена е откарана в тежко състояние в ОАРИЛ на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Сигналът за инцидента в полицията е подаден в 15:40 часа.

Според първоначалната проверка на медицинския екип в Родилно отделение на болницата в Горна Оряховица се стигнало до заключението, че младата жена се заключила отвътре сама в стаята и се опитала чрез навързване на чаршафи да излезе през прозореца извън отделението. Дежурният екип в АГО уведомил веднага за инцидента началника на отделението д-р Михаил Милатович, който бил извън болницата, но пристигнал на място. 

От Районната прокуратура съобщават, че се извършва оглед на местопроизшествието, предстои да бъдат разпитани свидетели и да се назначат експертизи.


Публикувано на 10.05.2020 г. 18:24 ч.

Още по темата: