INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Борисов: Дефицитът ни и външният дълг са сред най-ниските в Европа

„Нашите противници говорят за разруха, но разруха остава само след тяхното управление. Fitch отчита като риск за страната ни несигурния резултат от изборите. Дори и международните експерти знаят, че след коалицията БСП и ДПС следва само фалит и криза. Когато ние управляваме, всички програми работят и парите стигат до хората.“

Това написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов по повод международната рейтингова агенция Fitch, която повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута.

„Единствено в България перспективата се повишава по време на пандемията. От изключително значение за всичко това е присъединяването ни към чакалнята на Еврозоната“, заяви министър-председателят.

„Дефицитът ни и външният дълг са сред най-ниските в Европа. Това посочват експертите. А нашите противници отново казват, че ние сме задължили българите. Това е поредната им лъжа!“, категоричен е Борисов.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 20.02.2021 г. 20:57 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x