INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Борисов: Това, че ДПС играха за ИТН на изборите е факт

„Това, че ДПС играха за ИТН на изборите е факт. Цифрите го показват“. Това заяви по време на брифинг на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

„Ангажиментът към ДПС вече го свършиха. Назначенията са направени. Сега ДПС може да стои уж на страна. Нашият приятел Христо Иванов на 15 юли по БНР казва, че ако има правителство на малцинството само с гласовете на ИТН, това много бързо ще се превърне в целувка на смъртта. Правилно.Това ще се превърне в поредното правителство, което се носи по вълните на неясни мнозинства и винаги по тези вълни ще виждаме медузите на ДПС, които може би е забелязал около „Росенец“, допълни той.

Според Борисов има вероятност „Демократична България“ да води разговори с БСП. Той се оплака и от репресии срещу симпатизанти на ГЕРБ.

„Общият брой на гласовете дава победа на ГЕРБ-СДС в България преднина с близо 30000. Предимството за „Има такъв народ“ дойде от чужбина“, заяви Даниел Митов. Големият брой секции в чужбина не само не е увеличил избирателната активност, а е създал възможност за купуване на гласове, допълни той. Увеличила се е възможността да се контролира вота, имаме легитимни съмнения как се е упражнявал вота с машините, коментира Митов.

Прегледахме фактите и там където ДПС губи гласове, същият брой ги печели ИТН. Ясно е, че ДПС съвсем целенасочено е преливало гласове към „Има такъв народ. ДПС губи 7 000, а ИТН печели близо 11 000 гласа, отбеляза още той.

В ромските общности е странна внезапната подкрепа на ИТН, допълни Митов.

По думите му, президентът Румен Радев е срещу българската демокрация.

„Румен Радев се похвали, че служебният кабинет успешно демонтирал предишния. Служебният кабинет не може да си занимава с подобни неща. Нито един президент не си е позволявал да злоупотребява с Конституцията, както го прави Радев. Радев води война срещу част от българските граждани и срещу българската демокрация. Това е пагубно и той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори“, заяви Даниел Митов.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 18.07.2021 г. 12:49 ч.

Източник: Труд

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x