INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Бойко Борисов отказа да приеме акциите на „Левски“

Премиерът Бойко Борисов отказа да приеме акциите на футболния клуб „Левски“ съобщиха началникът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова и министърът на спорта Красен Кралев.

По-рано днес стана ясно, че Георги Попов и Васил Божков ще прехвърлят контролния пакет акции на ПФК „Левски“ на премиера Бойко Борисов.

Пиарът на Борисов обясни, че Сашо Диков няма уговорена среща с министър-председателя. Диков се оказа куриерът на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, който се крие в Дубай. 

„Отказвам да бъда куриер, защото смятам, че начинът по който се прави е обиден, унизителен към феновете на „Левски“. Ако искате, можете да ги занесете на друго място“, заяви Арнаудова.

„Премиерът отказва да приеме тези акции. В момента нямаме волеизявление от втората страна. Такъв разговор не е воден никога“ заяви Кралев пред журналистите на вратата на „Дондуков“ 1.

Той поясни, че най-разумният вариант би бил те да се предадат на феновете на сините, а след това държавата може да помогне.

„Привържениците на „Левски“ доказаха, че са огромна сила, няма да допуснат подобно нещо. Тези акции трябва да им бъдат предоставени на тях и след това да водим разговори клубът да бъде спасен. „Левски“ е голям клуб, надяваме се този казус със собствеността да се изчисти“, каза министър Кралев.


Публикувано на 13.05.2020 г. 10:20 ч.

Още по темата: